Categoriearchief: Bouw

Bouw van de baan van kloppenburgweb

diorama deel 7: de bouw van een gebogen brug

De bouw van een brug is altijd een lastig stukje werk. Ik vind het wel leuk om te doen, vooral als het een vreemde vorm heeft.

In het geval van het diorama, moet ik een gebogen brug gaan maken. Deze gebogen brug wil ik maken van hout . Ik ben al aan de voorbereidingen begonnen

De brug komt in een bocht te liggen, wat inhoudt dat hij gebogen moet zijn. Nu is dit niet echt het probleem om te doen, maar het moet wel gebeuren.

In de hierna volgende berichten ga ik vertellen hoe ik een gebogen brug ga maken.

Deze berichten worden in het menu bovenaan geplaatst

diorama deel 5: verder met de tunnel

De tunnel is nu voor het grootste gedeelte af, het strooisel ligt er op en de beplanting is deels aangebracht

Lees verder diorama deel 5: verder met de tunnel

diorama deel 4a: strooisel maken

Maken van strooisel is niet moeilijk. Het is wel leuk om te doen. Je creëert je eigen kleuren voor het modelspoor en het kost bijna niets. Lees hier hoe het verder gaat

Lees verder diorama deel 4a: strooisel maken

diorama deel 3 | een tunnel

Een tunnel in een berg, leuk natuurlijk, maar hoe maak je dat? Ik ga proberen het hier uit te leggen met eventueel verwijzingen naar andere berichten op deze website

Ik ben begonnen met de baan op de plaats te monteren (even wat druppels lijm gebruiken), waarna ik het tunnelportaal heb geplaatst wat ik nog had staan van een vorige baan.

Lees verder diorama deel 3 | een tunnel

Diorama deel 2: bodemplaat

Het diorama komt op een piepschuim plaat. De ondergrond is gemaakt met rotband en verf, zodat ik een fatsoenlijke bodemkleur krijg

De onderplaat van het diorama bestaat zoals in het vorige bericht te zien is uit twee onderdelen.

Lees verder Diorama deel 2: bodemplaat

diorama deel 1

Nadat ik eigenlijk al weer een poosje stil stond met mijn baan, heb besloten om een diorama te gaan maken.
Waarom een Diorama? Omdat dit makkelijker te behappen is en het nog een keer gereed is. De grote baan duurt wat lang en ik wil eigenlijk wel een keer wat zien.

Eigenlijk moet je een diorama zien als een ouderwetse kijkdoos, die we vroeger maakten en kwartje vroegen als mensen hem wilden zien.

Het lijkt me leuk om eindelijk eens iets te maken wat sneller gereed is dan een normale treinbaan. Hier zitten nogal wat haken en ogen aan. Ik maak gebruik van oude rails, oude modellen enzovoorts. Hierdoor heb ik veel te doen met schoonmaakwerk wat ik eigenlijk niet echt wil.

Eigenlijk wordt het een heel simpel diorama met een rondje, twee wissels en een draaischijf(waarvan ik nog niet weet hoe ik dat precies laat werken) De draaischijf wordt namelijk gemaakt van een oude cd.

Zo zou het moeten worden. Ik weet nog niet precies wat ik met de cirkel wil gaan doen. Misschien een paar huisjes er in, of een berglandschap… De ideeën moeten nog komen.

Misschien kunnen jullie een reactie achterlaten met goede ideeën, hints en tips… Alles is welkom