de bouwdiyTips

het maken van gras

waarom gras maken

Gras is te koop in de winkel van merken zoals Noch en nog anderen, maar die kosten nogal wat als je zo goedkoop mogelijk wilt werken en de zakjes zijn niet al te groot. Dat vind ik eerlijk gezegd wel jammer en ik vind het ook leuk om dingen zelf te maken.

En aangezien ik aardig zuinig ben en mijn sport het is om zo goedkoop mogelijk te werken…..

Dus mijn conclusie is dat de prijs te hoog is, de zakjes te klein en ik wil zelf dingen maken.

Wat heb je nodig om gras te maken

Je hebt niet echt veel nodig, maar ik zal de materialen die ik gebruik even opnoemen met plaatsen waar je het (eventueel) kunt krijgen

– schaar (om te knippen zorg voor een scherpe schaar)
– sysaltouw (verkrijgbaar bij de Action[sysaltouw / juttetouw])
– acryl verf (verkrijgbaaar bij de Action[Acrylverf])
– oud bakje / bekertje of iets in die geest
– oud stokje om te roeren (ik gebruik een oude kwast)

Hoe ga je nu het gras maken?

Om het gras te maken, knip je eerst stukken van het sysaltouw van ongeveer 10-15cm lang. Hoe meer je er knipt hoe sneller het werken gaat.
Als je deze hebt geknipt pak je een serie vast (stuk of 6 draden) en knipt deze in stukjes van 0,5 – 2 cm (2cm is een struik in 1:160) en vang deze op in een bakje zodat je ze verzameld en ze niet over je hele werkoppervlakte liggen.

Nadat je ze hebt geknipt (of genoeg hebt geknipt) voeg je druppels-gewijs de verf toe van de kleur die je wilt. Je kunt ook kleuren mengen natuurlijk om de kleur te krijgen die je wilt.
LET OP: voeg niet teveel in eens toe anders krijg je aan het einde allemaal geklonterde stukken touw. Dat is jammer van je werk

Als dit allemaal gereed is en je heb een 4-6 tal druppels toegevoegd, roer dan alles tot de strengetjes de kleur van je verf krijgen. Dit kan even duren, maar het gebeurd.
Roer dit door totdat de verf is verspreid waarna je als het goed is allemaal gekleurde draadjes hebt. Daar heb je je ‘gras’

Kijk ook even op de video hoe ik het heb gedaan, misschien is dat handiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »