de bouwkasteel

Het kasteel – de vooruitgang- pt.3

Het kasteel – de vooruitgang

Afgelopen periode is er veel gebeurd, maar niet omtrent de treinbaan helaas.

Ik heb besloten om deze af te breken (was gelukkig nog niet zover), maar ik ben wel verder gegaan met het knutselen aan het kasteel (zoals hier te zien is).

Zoals ik al zei, er is veel gebeurd – wat betreft het kasteel-. Er is veel aan de detailering gedaan zodat het er beter uit gaat zien.

Een overzicht

Ik heb een overzichtsfoto genomen van het kasteel. Het kasteel heeft de maten van ongeveer 36 x 20 x 20cm. Dit is een redelijke maat, maar is wel gemaakt op het formaat van het hetNspoor.

Alles is nog in losse staat, en staat nu nog aan elkaar geschoven en op elkaar gezet. Het is de bedoeling dat het één geheel gaat worden.

De ingang

We gaan het kasteel en en gaan onder de ingang door waar we aan de rechterkant al een deel van de trap zien aan het einde van het gangetje. De ingang is mooier gemaakt door gebruik te maken van extra omlijstings-stenen die de in gang markeren. Ook zijn er schietgaten aangebracht in de wat ruwe muur

Als we in vogelperspectief naar de ingang kijken, dan zien we op de achtergrond de hoge torens en de muur. Helaas heeft de rechterkant nog geen muur met kantelen en is nog niet af

De binneplaats

Als we verder lopen, en we komen op de binnenplaats, zien we daar een schuur aan de linkerkant met een golfdak en direct daar tegenaan een huisje waar waarschijnlijk de onderhoudsmonteur woont. Dit huis is opgebouwd uit waarschijnlijk ronde palen. Vermoedelijk zijn dit boomstammen geweest. Deze zijn op elkaar gemonteerd tot een voorkant van het huis.

Lopen we verder naar rechts, dan zien we een trap opgang die langs de grote woning gaat. In deze woning wonen de kasteelheer, met famile, bedienden en op de onderste verdieping de soldaten en dergelijke. Hierdoor is het huis wel erg vol, maar het kasteel moet toch wel verdedigd worden.

 De trap opgang loopt naar de loopruimte achter de kantelen zodat de boogschutters hier kunnen staan om via de kantelen naar de vijanden te schieten. Deze ruimte is ook overdekt om te voorkomen dat de mensen die daar lopen last hebben van de regen en wat er ook maar naar beneden mag komen (zoals eventuele pijlen). Hieronder is goed te zien hoe de overkapping op palen staat zodat de boogschutters de ruimte  hebben. Onderaan zijn ook de open stallen te zien, waar de paarden staan die klaar staan voor direct gebruik.
Het huisje wat er te zien is, is van de stal-meester. Hij verzorgt de paarden en zorgt er voor dat het met hun goed gaat zodat de kasteel-heer en ieder die een paard nodig heeft direct een vers paard tot zijn beschikking heeft.

Aan de voorkant van de foto is te zien dat er een dubbele muur is. Achter de eerste muur is een bedienings-weg gemaakt om zo om het hele kasteel heen te kunnen aan de achterkant van het kasteelhuis waar de keuken en zo huist

De achterkant van het kasteel

 

Als we tussen de beide kasteel muren naar achter lopen naar het kasteelhuis, gaan we onderweg verschillende trappetjes op en af en aan het einde kunnen we een grote trap op waar we dan aan de achterkant van het kasteelhuis terecht komen. Hier komt en gaat het personeel van het kasteel.

 

 

De omloop

Op de bovenstaande foto is goed te zien hoe de constructie in elkaar zit van de beveiligings muur en de overkapping. Deze rust op stevige palen die weer zijn verstevigd in de dwarsrichting over het looppad heen.

 

Al met al, is dit toch een redelijke sprong vooruit in de bouw van een kasteel, maar ik ben er echt nog niet. Er moet nog veel gebeuren. Het grote werk is al redelijk gebeurd, maar er moet nog worden aftewerkt, er mist (zoals op de foto hierboven te zien is) nog een muur, er moet nog worden geschilderd….. Teveel om op te noemen.

 

…..Wordt vervolgt….

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »