de bouwNieuwe baan 2022

hard-shell

Een hard-shell maken

Afgelopen periode ben ik bezig geweest met de ondersteuning van de ‘heuvel’ die op de baan komt. Deze ondersteuning dient er voor om de hard-shell te gaan ondersteunen zodat ik hierop verder kan gaan bouwen.

Hierboven en onder is nog goed te zien, dat er gebruik gemaakt is van oude kartonnen dozen die ik op maat heb gesneden om zo de ondersteuning te maken

 

 

Dit is de complete baan die ik tot nu toe heb opgezet. Veel gebeurt er onder de heuvel, maar ik heb de baan zo gemaakt, dat ik de bodemplaat zo kan verplaatsen naar een andere ruimte, hierdoor kan ik ook bij treinen die uit de rails lopen.

papier maché maken

Voor het maken van de hard-shell, heb ik gebruik gemaakt van behangplaksel waar ik stroken papier doorheen haal en die dan voorzichtig boven op de ondersteuning leg. Na een dag is dit droog en kan de tweede laag er op worden gemaakt. Hierdoor vormt zich binnen een paar dagen een harde laag waarop ik dan wil verder gaan. 

Het is ook vrij simpel om wijzigingen aan te brengen. Het is makkelijk weg te snijden of er dingen bij te voegen voor bijvoorbeeld een level 2

Papier-maché of papierpulp is eenvoudig zelf te maken. Bijvoorbeeld van krantenpapier. Dit is dun en komt veelal in grote oppervlakten en hoeveelheden. Knutselen met papier-maché is geschikt voor het hele gezin; een leuk, creatief knutselidee voor de vakantietijd.

Wat heb je nodig voor papier maché? Eenvoudig: papier (kranten etc), water, (behang)lijm en een emmer. Instructies: Meng water met behanglijm in een emmer of kom. Dompel één voor één de vellen onder in het mengsel. Geef het papier enige tijd om het mengsel op te nemen. Daarna kun je de vel uit het mengsel halen en vormen zoals jij wilt. Tip, je kun in plaats volledige vellen ook snippers papier in het mengsel dopen. Door de snippers uit te wringen krijg je hetzelfde resultaat.

bron: https://www.sneleren.nl/hoe-maak-je-papier-mache.html

Tunnels

De tunnels die op dit moment te zien zijn, zijn basis-stukken waar later nog tunnel-portalen aan vast worden gelijmt, maar ik moest iets hebben om de sporen weer tevoorschijn te laten komen en een basis voor de echte tunnel-portalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »