Planning omgegooid… De HolzStadters wachten af

HolzZeitung 27 febr 2012

Hier in Holzstadt zeggen ze wel eens… Wat er gebeurt, gebeurt er. Dat klopt ook wel.

Afgelopen dagen is er niet echt veel gebeurt in Holzstadt en omgeving. Het schijnt dat de bouwplannen zijn gewijzigd.
De raad van bestuur wil nog geen reacties geven totdat er meer bekend is.

Maar….. het zal onze plaatselijke krant niet zijn als we meer bronnen hebben die niet in de raad van bestuur zitten…

Herr Sparrenhoff heeft duidelijk gehoord tijdens een besprek met een van de bouwmeisters, dat er een nieuw treinspoor vanuit het dorp naar de brug zou leiden om er zo voor te zorgen dat ook Holzstadt wordt verbonden met de rest van de wereld.

Dit is goed voor onze export zo reclameerde de eigenaar van der Eiche. We zijn gezien onze houtbranche voor een groot deel afhankelijk van externe afname. Dit kunnen we nooit allemaal zelf gaan kopen e.d. De afzetmarkt voor Holzstadt is te groot. Hiervoor is de export echt nodig. Ook voor de aanvoer van mijn supermarkt is het nodig. Mensen eten tegenwoordig geen hout meer

Frau von Holzstein had ook haar zegje weer gereed. Ze gaf aan dat de brug ook in het landschap mooi stond. Hier waren we het als krant ook wel mee eens. Zij had via haar man (die in de raad zit) een schets gezien van de opstelling van de brug en de omgeving. Wat haar bevreemde, was dat er geen trein of spoor op te vinden was zoals de eigenaar van Der Eiche aangaf maar een rivier. Deze rivier is er nog niet dus of hij wordt aangelegd of dat het zomaar een slip of de pen was, dat wist ze ons niet te vertellen.

 

Der Pfarrer wilde er weer niet veel over kwijt, maar hij vroeg zich af of er op de berg die er nu stond wel bomen kwamen -om met de kerkgangers op zondag doorheen te wandelen- of dat er misschien nog een andere plek zou komen waar een bos zou staan. Hij had weer van horen zeggen, dat de situatieschets in zoverre klopte, dat de pijl die aangaf “industrie” toch wel een soort berg in zou houden met daarop een bos.. Maar hij laat het even wachten…. Ik heb mijn gedachten voor andere dingen zoals mijn kerkgangers nodig bracht Der Pfarrer naar voren.

Tot zover deze berichtgeving van HolzZeitung.

Geef een reactie