overzetten baanplan van A4 naar piepschuim

Overzetten baanplan naar piepschuim

In mijn vorige bericht gaf ik aan dat ik de bovenplaat heb bedekt met piepschuim. Dit kan mooi worden, maar ik heb nu een probleempje / uitdaging…

Mijn baanplan is uitgeprint op A4-tjes die aan elkaar zijn geplakt. Dit is mooi en handig, want je weet precies de maten en je kunt er makkelijk mee uit de voeten. Alleen zit er een nadeel aan.

Het overnemen van het baanplan

Hoe krijg je nu dit mooie baanplan op de bovenplaat uitgetekend?

Dit is op te lossen door het baanplan op de bovenplaat te plakken en er met een stift overheen te tekenen en te hopen dat de inkt door het papier heen gaat naar de bovenbaan.

Ik los het nu anders op. Niet dat ik nu zo’n ingewikkeld baanplan heb, maar genoeg om niet te willen uittekenen.

Ik zet op het baanplan veel stippen. Per stip houdt ik de stift een 5-10 seconden vast zodat de inkt door het A4 papier heen kan trekken en een afdruk achterlaat op mijn bovenplaat (bij mij piepschuim).

Ik krijg nu allemaal stippen op mijn piepschuim die ik dan weer met elkaar ga verbinden, zodat ik mijn baanplan op het piepschuim krijg. Hierdoor hoef ik niets te berekenen / meten of in te schatten en heb ik een redelijk zuivere kopie.

edit

Ik ben op nu op het punt aangekomen dat ik besloten heb om het piepschuim weer te verwijderen. Om alles verdiept in te leggen zoals wegen, slootjes enz, was wel veel werk. Ik heb het geprobeerd met een brandertje, maar daar kwamen zulke giftige dampen af, dat ik besloten heb om de hele rommel er af te halen en het spaarzaam te gaan gebruiken als het nodig is.

Ik ga meer gebruik maken van die golf kartonnnen dozen die je zo bij de winkels kunt ophalen. Hier komen geen giftige dampen vanaf. Dus het hele boven genoemde en hiervoor geplaatste met gipsplaten is van de baan.

Geef een reactie