Categoriearchief: Onderbouw

kort berichtje – nieuwe aanleg

Na de bouw van de bovenbaan, kwam ik vannacht tot de conclusie dat mijn treinen wel naar de onderbaan konden, maar niet weer retour naar de bovenbaan. Dat is wel een beetje lastig.

Er moet dus een oplossing worden gezocht om dit voor elkaar te krijgen. Ik kan een keerlus doen op de onderbaan, maar daar ben ik niet zo’n voorstander van. Een andere oplossing is om een dood spoor te gebruiken als de opkomende baan vanaf onder. Ik moet daar nog eens even goed over nadenken.

Helaas is de digitale tekening van het sporenplan verloren gegaan en heb ik alleen nog maar hard-copies… (op papier dus).

Op dit moment ben ik dus druk aan het zoeken naar een oplossing. Maar daar horen jullie eerdaags zeker meer van.

Helix, spiraal

Vandaag is het de eerste dag na kerst.

Ik ben begonnen proef ondervinderlijk te kijken hoe het met een spiraal werkt.

Waarschijnlijk wordt het hele plan wat ik had met de berg weer op de kop gesmeten en wordt er een berg met een spiraal erin gemaakt.

Lees verder Helix, spiraal

Uitbreiding onderbouw

Vandaag weer druk bezig geweest met de onderbouw.

Heb eigenlijk geen foto’s. Je kunt het je wel voorstellen. Het breidt zich steeds verder uit.

Ik heb erover gedacht om de baan op wieletjes te plaatsen, om hem makkelijk verrijdbaar te maken, maar dat is nog niet zo’n succes.

Elke keer als ik er een wieltje onder plaatste, klapte er een ander onderweg. Misschien dat ik dit nog wel doe zodat ik een verrijdbare treinbaan krijg, maar daar moet ik nog eens driftig over na gaan denken