Close up van de waterstroom

Nieuwe ontwikkelingen Holzstadt

Afgelopen periode is er in Holzstadt veel gebeurt. Er is veel begroeiing op de berg ontstaan (veel aanplant – dit in samenspraak met de groendienst en de burgemeester )

Boer Langgässer heeft een deel van zijn koeien al op de berg in de wie gebracht waarvoor een deel van de bevolking was uitgelopen. Dit omdat het toch wel een gedenkwaardige gebeurtenis was.

Afgelopen periode heeft ook de rivier zich een weg gebaand van de top van de berg tot onder in het dal. Dit was eerst niet zoals het ging. De rivier ging onder in de berg en waarschijnlijk verzamelde zich het water in een ondergronds meer. Maar… Burgemeester Holzmeister vroeg zich af of het mogelijk was om deze waterovervloed niet aan te wenden om het dorp Holzstadt te voorzien van water.

Na lang puzzelen en overleggen is er besloten om te gaan hakken om te kijken of het water kon worden bereikt. Hiervoor is veel werk verzet en na verloop van tijd werd het ondergrondse meer zichtbaar. De onderstaande foto genomen en door  onze eigen krant HolzZeitung

ondergronds meer holzstadter berg
ondergronds meer holzstädter berg

Nu dit was ontdekt, is de gang verbreedt en verdiept, zodat het water weer uit de berg kon stromen.

Close up van de waterstroom
Close up van de waterstroom

Nu is het in elk geval mogelijk om schoon drinkwater uit de berg te gebruiken in het dorp. Hiervoor zal later waarschijnlijk nog wel een voorziening komen om het water naar het dorp te krijgen, hier nog wat te zuiveren en zo gereed te maken voor drinkwater.

Onze fotograaf van HolzZeitung wilde nog even een foto tonen vanuit het dorp richting de berg genomen

Overzichtsfoto berg
Overzichtsfoto berg

 

Geef een reactie