Een weitje te maken met een watertje

Ik ben begonnen met een weitje te maken met een watertje. Na lange tijd zoals jullie waarschijnlijk al hebben gemerkt, ben ik nu weer begonnen en verder gegaan met een weitje voor de koeien en de paarden.

Dit weitje is eigenlijk een een beetje ontstaan uit het idee van het vorige weitje. Nu loopt er een beekje door het weitje, een natuurlijke afscheiding dus.

Ik begon er vandaag echt weer zin in te krijgen en ja wat wil je dan he. Je begint toch weer 🙂

De beekloop is van groot belang voor de watertoevoer van HolzStadt. Dit omdat HolzStadt nog geen eigen water voorziening heeft. Hierdoor moet iedereen gebruik maken van de beek. We praten nu ook nog over 1960. In HolzStadt worden al wel vergaderingen gehouden over het belang van een wateropslag, maar hier is de burgerraad nog niet uit.

De boer Langgässer is wel zo handig geweest om al een weitje aan te leggen om het beekje heen en verklaarde dat hij blij was met het feit dat zijn koeien en paarden vers drinkwater hadden wat zo uit de berg liep. “Ik zie het als een vooruitgang voor mijn boerderij (die nog in de steigers staat), om dit water te kunnen  gebruiken. Ook de plas die is ontstaan in de waterloop geeft mijn beesten de kans om rustig te kunnen drinken.” Aldus boer Langgässer.

Andere bewoners zijn nog niet over het beekje ondervraagd, al waren er wel bewoners die bij de oorsprong van de beek gingen kijken.  Ze wilden wel eens zien wat daar nu aan de hand was. Een van de erg zomers geklede dames is gespot bij het bekijken van de grot
Image Hosted by ImageShack.us

Enkele foto’s van de beekloop zijn hieronder te vinden:

Een overzichtsfoto van de beekloop

Image Hosted by ImageShack.us

Stenen die in de tijd langs de beek zijn gekomen en al begroeid zijn met gras en mos
Image Hosted by ImageShack.us

De beek in kikkerperspectief
Image Hosted by ImageShack.us

De grot is ook al ontdekt door een van de bewoners van Holtzstadt

 

Nog een videotje van spelonkologie (niet de grot van mijn treinbaan trouwens:) )

httpv://www.youtube.com/watch?v=dg-LwD8bZts

 

 

3 gedachten over “Een weitje te maken met een watertje”

 1. hey, leuk dat je weer bent begonnen,ik wil geen commentaar leveren hoor, maar volgens mij ligt een beekje verdiept in het landsschap. ik zou het toch even aanpassen als ik jou was. Dat komt de natuur-getrouwheid wel ten goede.

  gr. Edward

  1. Hallo Edward

   Daar heb je inderdaad gelijk in. Ik zal eerdaags es ff kijken of ik dat makkelijk kan aanpassen.
   Jammer genoeg heb ik hier niet bij stil gestaan

Geef een reactie