Reparatie brug en spoor doorleggen

Reparatie brug

Vandaag bezig geweest met het repareren van de brug en het spoor door leggen naar de brug

De brug die ik in het verleden heb gemaakt, is nog lang niet af. Ik heb van de3 13 poortjes er nog maar 4 gereed -tenminste de binnenkant-.

Dit houdt in dat ik dus nog een stuk of 9 poortjes moet maken. Een rotklus om te doen.

Eigenlijk zoek ik een manier om dit makkelijker te kunnen maken, met een mal of zoiets, maar ik heb het nog niet aan het werk.

Doordat de brug al zo’n tijd hier lag is hij beschadigd en moest deze toch worden gerepareerd. Dit heb ik dus vandaag gedaan.

 

 

Zoals te zien is, is de brug nog lang niet gereed. Jammer, ik zie er wel een beetje tegen op.

 

Doorleggen van het spoor

Het spoor doorleggen zul je jezelf misschien afvragen? Ja, het spoor moest over de brug gaan en dat lukte nog niet helemaal.

 

Nu heb ik de koppeling / verbinding tussen de berg en de brug ook voor elkaar.

Afgelopen periode heb ik namelijk de berg nog wat bij gewerkt. Dit omdat er ook nog een weg vanaf komt zoals in deze video is te zien, moest ik hier met de berg nog een stukje verder. Uiteraard ook om de sporen die uit de berg komen.

Nu wilde ik de sporen gaan positioneren, maar kom ik tot de ontdekking dat de brug te laag lag of de sporen te hoog uit de berg kwamen. Dus moest ik hier weer een oplossing voor verzinnen. Dit is gelukt. De tegellijm die ik heb gebruikt om het stuk berg door te verleggen, is niet helemaal lekker op gedroogd (niet goed gemoduleerd) waardoor het spoor te hoog uitkwam. Dus vandaag maar weer met de dremel aan het werk en nu ligt het alemaal redelijk gelijk. Er moet nog wat aan gewerkt worden en stutmuren moeten ook nog worden gemaakt, maar dat is iets voor een volgende keer.

Nog even wat foto’s van de berg

 

 

Join the Forum discussion on this post

Een gedachte over “Reparatie brug en spoor doorleggen”

Geef een reactie