Het begroenen van de berg

Het begroenen van de berg is vandaag weer gebeurt.

De mensen van de plansoendienst zijn vandaag langs geweest en hebben grasmatten neer gelegd en zijn bezig geweest met de aanleg van de rivier. Het is een hele klus geweest, maar toch is het geklaard.

Voor het begroenen is er buiten de grasmatten gebruik gemaakt van strooisel. Dit strooisel is op voorraad gemaakt en wordt voor elk soort van bedekking gebruikt. Er zijn verschillende kleuren

het strooisel netjes gesorteerd in bakjes
het strooisel netjes gesorteerd in bakjes

 

Hier verschillende kleuren strooisel in de bakjes
Hier verschillende kleuren strooisel in de bakjes

Zoals te zien is, kan er worden geput uit vele kleuren. Deze kleuren zijn zelf gemaakt en het is goed uit te strooien.

Doordat er zoveel kleuren zijn, is er een gemeleerd landschap te maken. Dit landschap wordt gemaakt door er eerst een basiskleur op te strooien (afhankelijk van waar je bezig bent). Er wordt bijvoorbeeld groen gestrooid als basiskleur. Dit is meestal een grasland of een weide. Hierna wordt er wat bruin overheen aangebracht, zodat het niet in het geheel groen is. Er zijn namelijk ook wel dorre stukken gras in een grasland. Ook wordt er gebruik gemaakt van fellere kleuren zoals rood, geel (klaprozen, paardebloemen e.d.)

Als dit is opgebracht wordt alles gefixeerd om te voorkomen dat het strooisel er per ongeluk vanaf waait oid. Dat zou natuurlijk jammer zijn,.

De rivier is gemaakt met basis blauw. Ùiteraard wordt hiernog donkerblauw en wit aan toegevoegd om zo een soort stromings-effect te kunnen genereren. Witte schuimkoppen en donkere delen in de rivier. Misschien dat er zelfs nog een soort van watervalletje wordt gemaakt, maar daarover moet ik nog even nadenken. Het landschap ontstaat terwijl ik er aan werk 🙂

Ook wil in nog een wandelroute maken voor de preisers, zodat ze zich in de natuur kunnen terug trekken als ze klaar zijn met het werken. Ook bankjes e.d. komen nog langs de rivier, maar dat wordt pas geplaatst als ik daarvoor een idee heb.

 

httpv://youtu.be/jyPiUnYw5os

Geef een reactie