Een nieuw stuk berg toegevoegd op hetNspoor

Een nieuw stuk berg toegevoegd op hetNspoor

Er is een nieuw stuk berg toegevoegd op hetNspoor omdat de rivier buiten zijn oevers zou gaan treden met veel sneeuwwater.

Vandaag en gisteren is er een nieuw stuk berg toegevoegd op hetNspoor. Dit houdt in dat de bestaande berg wat is vergroot.

Dit nieuwe stuk berg is om de weg die op de berg ligt en de rivier te scheiden. Zie ook het bericht hiervoor waar ik het heb gehad over overstromingen 🙂

Het indammen van de rivier

Ook ben ik bezig geweest met de rivier in te dammen
De rivier begrensd door tegellijm

Er moeten nog verschillende oneffenheden worden weg gewerkt.
De begrensde rivier

Het lijkt nu alsof het al mooi glimmend water is, maar dat is niet het geval. Dit is lijm.

Om het water glimmend te krijgen ga ik proberen of dit via de vernis lukt die ik ooit heb gekocht. Ik ben benieuwd. Ik ben ook al met siliconenkit bezig geweest, maar dan krijg ik een dof stuk plastic op den duur als het droog is

 

dof stuk opgedroogd siliconen kit

 

siliconenkit opgedroogd - erg dof

Dit vindt ik eerlijk gezegd toch niet zo mooi voor een waterval of een bedekking van een rivier / beekje

 

Nieuw stuk berg en kleuren tunnelbuis

Het nieuwe stuk berg is gisteren geplaatst en vandaag bijgewerkt tot een homogeen geheel. Dit omdat het er niet uit zag :). Helaas heb ik van de oude situatie geen foto. De berg is vandaag weer zoals verteld aangepast aan de omgeving. De grond is nu bijna één geheel
Overzicht van het nieuwe stuk berg

Het is nog wel te zien, dat er een extra stuk bij de berg is opgeplaatst. Dit extra stuk bestaat uit kippengaas, daar had ik nog wat van liggen en een oude folder in stroken geknipt, in dunne lijm gedompeld en op het kippengaas geplakt.

Deze hele mikmak heb ik laten drogen, waarna ik het heb bestreken met tegellijm (zie ook dit bericht). Nadat dit was gedroogd heb ik alles bestrooid met het bekende strooisel (zie ook hier) en hierna de weg erop gekrijt. Voor dit krijt heb ik gebruik gemaakt van het “van Eyck zachte pastel krijt” van de Action.
De aangelegde weg met pastelkrijt

De gekrijte weg
Doos met pastelkrijt

De doos met zachte pastels

Pastelkrijt in de doos

De inhoud van de doos 🙂

 

De nieuwe gekrijte weg

De weg wat scherper gezet
De weg vanaf de andere kant bekeken

Een ander overzicht van de weg met de tunnel erbij op

Het verschil in de tunnels

Het verschil in de tunnels is qua kleur levensgroot. Ik heb met pastelkrijt de bovenste tunnel een kleurtje gegeven, maar ik ben het er nog niet over eens. Nu weet ik eigenlijk niet of ik hem nu richting zwart moet maken of dat ik hem zo moet laten. Het ziet er op zich wel leuk uit. Het bovenste deel licht rood/bruin en het onderste deel (van de pilaar) wat rood-achtig.
de beide tunnelbuizen boven elkaar

Dit wordt dus nog een vraagstuk. Misschien kan iemand reageren op het forum waar ook dit bericht staat onder de ‘Een berg maken‘.

Je hoeft je niet te registreren 🙂 Maar ik ben wel erg benieuwd

 

 

 

Join the Forum discussion on this post

Geef een reactie