Build of a cabin

Build of a cabin voor de treinbaan.

Waarom een cabin (houten huisje)

Ik heb zo eens een beetje rond gekeken op mijn treinbaan en ben tot de conclusie gekomen, dat de mensen die in de bossen werken toch wel een soort van ruimte nodig hebben om zich even terug te kunnen trekken in hun pauze.

Onder in het dal waar de houthakkerij en zagerij plaats vindt, is ruimte voor een stroompje, maar ook nog voor wat andere dingen. Er zal hier dus nog een weg naar toe moeten, maar dat is natuurlijk wel te regelen. Dit gebied wordt helemaal vol geplant met bomen. Dus een houten huisje er tussen zal best staan naar mijn idee.

Op internet ben ik aan het zoeken gegaan naar een cabin (meestal een uit boomstammen opgetrokken huisje). Ik heb er één gevonden die me wel wat leek. Dit voorbeeld wordt naar een erg vrij idee nagebouwd. Het was ook meer om een idee te krijgen hoe of wat.

Materiaal

Om dit huisje te maken heb ik eens goed rond gekeken wat ik thuis nog allemaal had. Uiteraard had ik houten lucifers, maar die zijn vierkant en aangezien ik gebruik maak van ronde stammen, wordt dit veel werk voor de preisertjes die het toch al druk genoeg hebben om de ronde boomstammen ook nog eens recht te maken.

Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat prikkertjes (sate) wel voor dit doel zouden kunnen voldoen. Om de spullen aan elkaar te lijmen maak ik gebruik van verdunde houtlijm. Dit droogt redelijk snel op de kachel 🙂

Aan het werk dan maar.

Eerst heb ik een beetje een ruige schets gemaakt hoe het huisje er uit moet gaan zien. Dit stelt niet al te veel voor. Vier wanden waarvan er twee het dak dragen.

De wanden zijn 8 prikkers hoog en de wandjes die het dak dragen (de voor en achterkant) zijn wat hoger en lopen taps toe. Dit om hier het dak op te kunnen bevestigen.

In het filmpje dat hier bij dit bericht staat, laat ik in versneld tempo zien hoe het huisje wordt opgebouwd.

 

 

Een gedachte over “Build of a cabin”

Geef een reactie