Bruggen, bruggen en nog eens bruggen

De afgelopen periode op de treinbaan bestaat voor het grootste gedeelte uit bruggen. Het bouwen van overspanningen en bruggen is nodig om over een hobbelige berg heen te komen.

Brug op de berg naar de terminal

De terminal is voor het ophalen van hout wat van de berg komt. Op deze terminal moet ruimte zijn voor een opslag van hout en er moet een opslag schuur zijn voor het opslaan van de goederen die binnen komen voor de houthakkers.

http://imageshack.com/scaled/medium/577/ncwq.jpg
Aftakking naar de terminal

Hier is te zien dat het terminal spoor (de aftakking) wat lager ligt dan het doorlopende spoor. Dit komt zo uit omdat de berg zo is gevormd. (Ondertussen is trouwens ook het witte deel op de voorgrond gekleurd).

De terminal ligt dus een stukje lager dan het doorgaande spoor. Dit terminal spoor gaat NIET onder het doorgaande spoor door, maar doordat er dan op dat punt weinig ruimte is om nog een terminal te plaatsen, moest er voor wat anders worden gekozen. De terminal is op een soort van uitbouw geplaatst NAAST de berg.

De terminal naast de berg
De terminal naast de berg
Maken van de steunbalken voor de terminal
Maken van de steunbalken voor de terminal

De steunbalken zijn gemaakt van dikke lucifers pinnen. Hierdoor ziet het geheel er stevig uit en kan het ook wat hebben qua gewicht.

De onderkant van deze steunbalken steunen op de berg. Ik ga ze niet IN de berg plaatsen omdat ik geen zin heb om gaten in de berg te gaan hakken of zo.

De overspanningsbrug voor het doorgaande spoor

De overspanningsbrug is een boogbrug geworden. De boogbrug is in een bocht gemaakt.  Helaas kan ik van de bouw geen foto’s laten zien omdat hier geen beeldmateriaal van is gemaakt.

De brug is gemaakt van koperdraad en karton

Aan elkaar gesoldeerde staanders voor de brug.
Aan elkaar gesoldeerde staanders voor de brug.

Zoals hierboven is te zien, is alles gesoldeerd. Alleen is er wel gebruik gemaakt van gebogen stukken koperdraad. Dit om de bovenkant van de brug goed te krijgen

 

De brug zoals hij op de baan komt te liggen
De brug zoals hij op de baan komt te liggen

Omdat de brug in een bocht ligt, is dit extra moeilijk om de juiste verhoudingen te bepalen. Dit heb ik ook met Frentzy gedaan. Hij heeft vaak goede ideeën hoe je iets het beste kunt aanpakken 🙂 Thanx man.

Overzicht van de bovenkant van de boogbrug
Overzicht van de bovenkant van de boogbrug

 

Hier wordt de boogbrug nog van ballast voorzien
Hier wordt de boogbrug nog van ballast voorzien

 

Tot slot heb ik van verschillende foto’s en video’s die toch nog zijn gemaakt een compilatie gemaakt.

 

 


 

 

 

Geef een reactie